Priapismul penisului


Tratament Priapismul este o conditie medicala dureroasa in care penisul in erectie sau clitorisul nu revine la forma sa flacida in ciuda absentei stimularii fizice si psihologice, la 4 ore. Priapismul este considerat o urgenta medicala care trebuie sa primeasca tratament adecvat. Denumirea provine de la zeul grec Priapus, care iesea in evidenta prin erectia sa permanenta si penisul disproportionat de mare. Mecanismele cauzative sunt putin intelese dar implica factori neurologici si priapismul penisului complecsi. Priapismul poate fi asociat cu tulburarile hematologice, mai ales siclemie si tulburari neurologice cum sunt leziunile medulare si trauma spinala.

Priapismul  se clasifică în priapism cu debit scăzut ischemic şi priapism cu debit crescut arterial, nonischemicîn funcţie de starea fluxului  arterial penian. Priapismul cu debit scăzut este mai frecvent decât cel  cu debit crescut. Priapismul cu debit scăzut reprezintă o urgenţă  urologică adevărată şi necesită intervenţia rapidă pentru a preveni  complicaţiile pe termen lung, precum fibroza corporală şi disfuncţia  erectilă.

inel pe carnea penisului penis imens cu mic

Priapismul cu debit scăzut este consecinţa scăderii fluxului venos penian. Cauzele priapismului Scanexpert - Centre de excelentă în imagistică Cauzele cele mai frecvente sunt: siclemia forma de anemie ereditara cauzata de sinteza unui tip anormal de hemoglobina — cea mai  comună etiologie la copiiinfiltrarea tumorală leucemiemedicamentele, drogurile marijuana şi priapismul idiopatic.

de ce o erecție slabă cu o fată fetelor ce dimensiune ai penisului îți place

Priapismul cu debit crescut este secundar creşterii accentuate a fluxului sangvin arterial la nivel penian; cel mai frecvent priapismul penisului determinat de un şunt arterio-cavernos secundar unui traumatism. Acest tip de priapism priapismul penisului produce ischemie şi priapismul penisului atare nu este o urgenţă erecție pantocrină, deoarece pacientul prezintă risc scăzut de complicaţii pe termen lung.

dimensiunile penisului masculin la ce vârstă crește penisul unui bărbat

Diagnostic şi tratament Diagnosticul  şi  atitudinea  terapeutică   depind  de  datele anamnestice  şi  de  examenul  fizic  al  pacientului. Examinarea penisului în timpul fazei acute este relevantă pentru diferenţierea celor două tipuri de priapism. Priapismul cu debit scăzut implică de obicei corpul cavernos, respectând glandul şi corpul spongios; de aceea, corpul penisului este dur şi dureros, în timp ce glandul este moale.

În priapismul cu debit crescut, întreg penisul este parţial rigid şi nedureros. Atitudinea este aceeaşi în ambele tipuri de priapism.

proprietățile penisului Penis de 50 de ani

Consultul urologic se impune încă de la prezentarea pacientului. Dacă măsurile suportive nu dau rezultate,  poate fi utilă aspiraţia corpului cavernos, urmată de injectarea de fenilefrină sau epinefrină.

Alți termeni:.

forumul de erectie pula mică în timpul unei erecții